Hundesko

Her er listen med hundeudstyr til den nye hundeejer

Mange mennesker har en idé om, hvad det kræver af udstyr, når man anskaffer sig en hund. Der er dog alligevel en masse udstyr, som mange ikke tænker over. Går du og venter på, at du kan overtage din kommende hund og bedste ven, kan du lade ventetiden gå med at finde alt det nødvendige, praktiske og sjove udstyr til din hund, som findes hos Canem.dk. Vi har samlet en liste over alt det, der er nødvendigt samt det, der er godt at have, når familien får hund.

Hvad skal du bruge til din hund?

Hunde kræver masser af tid, kærlighed, motion, pleje og aktivering. Under hundens mest basale behov finder du dette udstyr:

  • Drikkeskål og madskål
  • Hundefoder
  • Halsbånd og hundesnor
  • Hundeseng
  • Pelspleje
  • Aktivitetslegetøj

Madskål og drikkeskål

Skal du have en hunderace, der er kendt for at sluge sin mad, kan det være en fordel at vælge en madskål, der gør måltiden til en leg, hvor hunden skal kæmpe lidt om at få tørfoderet op.

Hundefoder

Sørg for at vælge et hundefoder af god kvalitet. Nogle supplerer tørfoder med vådfoder eller barf foder. De fleste hunde synes lidt ekstra godt om vådfoder. Tørfoder har dog den egenskab, at det styrker tænderne.

Hundehalsbånd og hundesnor

Det er vigtigt at have halsbånd og rem til hunden, så du kan komme ud på tur. En hund skal nemlig luftes hver dag – gerne 2-3 gange om dagen. Behovet for motion afhænger dog til dels af racen samt den individuelle hunds personlighed. Der er nogle hunderacer såsom Collie og Alaskan Malamut, der kræver ekstra meget motion grundet deres høje aktivitetsniveau.

Hundeseng

Sørg også for at anskaffe dig en god hundeseng. Dette skal være det område, hvor hunden kan trække sig tilbage og hvile, når den er træt og mættet for indtryk. Hav gerne flere hundesenge i hjemmet – både en i soveværelset og en i køkkenet eller hvor familien opholder sig mest i dagtimerne.

Pelspleje

Behovet for pelspleje afhænger meget af den enkelte race. Langhårede hunde kan have behov for oftere børstning end de korthårede, ligesom hunde med meget underuld kan have behov for meget børstning, da de ellers fælder og ser pjuskede ud. Man kan få specielle hundebørster, der går ind og tager fat i det løse underuld.

Husk også en hundenegleklipper. Det gælder om at lære hunden dette fra hvalp af, så den ikke bliver panisk over at få klippet negle.

Vær også forberedt på flåter og tæger, så du altid har en tægetang klar, når hunden kommer hjem med en lille blodsuger.

Vær også opmærksom på, om din hund har et meget tyndt lag underuld og derved kan have behov for et hundedækken om vinteren.

Aktivitetslegetøj

Når du har styr på de mest basale produkter inden for hundeudstyr, så er det tid til at se nærmere på aktivering, leg og stimulering af hundens sanser. Man kan få en masse forskelligt hundelegetøj, der opfylder disse behov. Skal hunden være alene hjemme, er det en særlig god idé at have aktivitetslegetøj fremme, så hunden kan fordrive tiden med dette frem for at være destruktiv eller kede sig.